Yanfeng predstavuje inovatívny interiér pre elektromobily

Yanfeng po prvýkrát v Európe odhaľuje svoj koncept interiéru elektrických vozidiel

Konceptom EVI spoločnosť reaguje na meniace sa potreby a očakávania používateľov elektrických vozidiel a predstavuje nové možnosti pre dizajn interiéru v budúcnosti. „Komplexné štúdie, ktoré vykonal náš výskumný tím Yanfeng, ukázali, že používatelia chcú viac technológií. Ale čo je najdôležitejšie – majú to byť technológie, ktoré sa používajú intuitívne, aby vytvorili zábavný a príjemný zážitok. Chcú tiež priestor, ktorý je výrazne odlišný od toho vo vozidlách so spaľovacími motormi,“ komentoval vývoj konceptu Patrik Nebout, Chief Technology Officer spoločnosti Yanfeng.

Systém Steer-by-wire podporuje rôzne jazdné režimy
​Modul sedadla Smart Cabin je neoddeliteľnou súčasťou konceptu EVI. Kombinuje dve predné sedadlá s integrovanou podlahovou konzolou, vstupným systémom elektronického riadenia „steer-by-wire“, HMI, displejmi, bezpečnostnými pásmi a airbagmi, ako aj pohodlným systémom mikroklímy HVAC. Systém elektronického riadenia má integrovaný displej, ktorý možno „odložiť“ na umožnenie interakcie počas autonómnej jazdy alebo ho presunúť do polohy riadenia pre jazdné funkcie v závislosti od požadovaného jazdného režimu. Vďaka zobrazovaciemu rozhraniu HMI, ktoré je plne zabudované do vysúvateľného ramena elektronického riadenia, už veľký panel displeja v prednej časti kabíny nevyžaduje žiadnu dotykovú interakciu.

Jednoduchá inštalácia pre výrobcov vozidiel
​„Okrem vylepšeného používateľského zážitku ponúka EVI aj výhody pre výrobcov automobilov. Integrácia všetkých dôležitých komponentov do modulu sedadla Smart Cabin zjednodušuje a urýchľuje proces montáže a zároveň znižuje náklady,“ dodal Patrik Nebout. Umožňujú to schopnosti spoločnosti Yanfeng naprieč obchodnými činnosťami, ktoré spájajú znalosti a skúsenosti vo všetkých kategóriách produktov: elektronika, bezpečnostné systémy, sedadlá a interiéry.

EVI tiež prispieva k udržateľnosti. Tým, že odpadá tradičný prístrojový panel, celková hmotnosť vozidla sa výrazne zníži, približne o 11 kg. To umožňuje vyššiu energetickú účinnosť, predĺžený dojazd a nižšie emisie CO2. Použitie udržateľných materiálov, ako je Compression Hybrid Molding (CHyM) s prírodnými vláknami, zdôrazňuje záväzok spoločnosti Yanfeng k udržateľnosti. Modulárny prístup tiež zjednodušuje demontáž na konci životného cyklu vozidla a navyše podporuje obehové hospodárstvo.

Konceptom EVI spoločnosť Yanfeng zdôrazňuje svoju pozíciu inovatívneho vývojára interiérových riešení pre elektrifikovanú mobilitu zameraných na budúcnosť.

Komentáre (0)
Pridať komentár