Stellantis napriek stratám Maserati nepredá

Prezident koncernu Stellantis pred pár dňami oznámil, že v prípade potreby sa zbaví nerentabilných značiek, čo vzhľadom na straty zaznamenané Maserati vyznelo dosť hrozivo. Teraz spoločnosť zverejnila vyhlásenie

Prvý polrok 2024 nebol pre Maserati príliš úspešný. Značka so sídlom v Bologni vykázala upravenú prevádzkovú stratu vo výške 82 miliónov eur. Akoby to nestačilo, celosvetový predaj značky klesol o viac ako 50 percent na iba 6 500 kusov. Zlé výsledky v kombinácii s nedávnymi vyhláseniami Carlosa Tavaresa nechali budúcnosť Maserati na pochybách. Spoločnosť rýchlo zareagovala a vydala vyhlásenie, v ktorom poprela klebety o možnom predaji.

“Stellantis opätovne potvrdzuje svoj neochvejný záväzok voči svetlej budúcnosti Maserati ako jedinečnej luxusnej značky spomedzi 14 značiek Stellantis.” Spoločnosť sa – aspoň oficiálne – nemieni značky Maserati zbaviť ani ju zlúčiť s inými talianskymi výrobcami. Jedinou otázkou je, či orgány Stellantis a samotné Maserati majú predstavu, ako sa dostať z krízy.

Komentáre (0)
Pridať komentár