Kultové Recaro vyhlásilo bankrot!

Výrobca autosedačiek v súčasnosti zamestnáva 215 ľudí. Čo sa s tým stane ďalej, nie je jasné.

Tradičný výrobca autosedačiek Recaro v Kirchheim unter Teck vyhlásil bankrot . Okresný súd v Esslingene nariadil v pondelok dočasnú samosprávu a za dočasného správcu vymenoval stuttgartského právnika Holgera Blümleho. Ten má skúmať ekonomickú situáciu Recaro Automotive GmbH a monitorovať hospodárenie. IG Metall prekvapilo vyhlásenie konkurzu.

„Nie je jasné, čo to znamená pre 215 zamestnancov Recaro Automotive GmbH v Kirchheime,“ uviedol odborový zväz. V priebehu niekoľkých rokov zamestnanci pomáhali udržiavať spoločnosť ekonomicky stabilnú tým, že odpúšťali a odkladali mzdy. „Sme sklamaní a cítime sa sklamaní vedením,“ povedal vedúci zamestnaneckej rady Frank Bokowits. “Naši kolegovia urobili veľké obete, aby podporili spoločnosť.”

IG Metall požaduje transparentný dialóg s vedením a správcom. „Očakávame, že sa vyčerpajú všetky možnosti na zabezpečenie pracovných miest a nájdenie udržateľného riešenia,“ povedal šéf IG Metall Alessandro Lieb v Esslingene. V najbližších dňoch je naplánované stretnutie so zástupcami zamestnancov, na ktorom sa bude diskutovať o ďalšom postupe.

Komentáre (0)
Pridať komentár