Jedinečná oslava: „125 rokov automobilovej výroby v Opel“ v Rüsselsheime

V sobotu oslávil Opel 125 rokov výroby automobilov pod mottom „Vždy vpred od roku 1899“ a pozval verejnosť na deň otvorených dverí v Rüsselsheime. Tisíce fanúšikov značky Opel z blízka i z ďaleka využili príležitosť ponoriť sa s modelom Blitz hlboko do histórie značky a predovšetkým získať prehľad o tom, ako sa Opel postavil pre elektrifikovanú automobilovú budúcnosť a chce ju formovať udržateľným spôsobom. Okrem toho mnohí návštevníci využili tento deň aj na nahliadnutie do „zákulisia“ výroby automobilov.

Generálny riaditeľ Opel Florian Huettl mohol privítať nemeckého kancelára Olafa Scholza, predsedu vlády štátu Hesensko Borisa Rheina, ako aj generálneho riaditeľa Stellantis Carlosa Tavaresa Stellantisa Johna Elkanna a Xaviera Chéreaua, riaditeľa Stellantis pre ľudské zdroje a transformáciu a predsedu dozornej rady Opel.

Počas oficiálneho ceremoniálu kancelár Scholz a premiér Rhein zdôraznili, aký dôležitý je automobilový priemysel pre Nemecko, a pri zablahoželaní k výročiu automobilky Opel podčiarkli veľký význam stratégie elektrifikácie automobilky Opel do budúcnosti. Xavier Chéreau pri tejto príležitosti predstavil aj plány projektu „zeleného kampusu“, novej globálnej centrály Opel a budúcej centrály Stellantis v Nemecku, ktoré rozhodujúcim spôsobom prispejú k zníženiu uhlíkovej stopy v Rüsselsheime.

V súlade s mottom „Vždy vpred od roku 1899“ mohlo viac ako 7 000 návštevníkov, ktorí prišli do Rüsselsheimu, na vlastnej koži zažiť, ako Opel spája automobilovú tradíciu s udržateľnou budúcnosťou. Výrobca ukázal jubilejnú výstavu s automobilovými míľnikmi. Pri príležitosti svojho 60. výročia otvorilo svoje brány aj Opel Design Center – s priekopníckymi štúdiami a koncepčnými vozidlami z histórie značky. A svoj verejný debut mali nový Opel Grandland a nový Opel Frontera . A tí, ktorí hľadajú viac vzrušenia, si môžu užiť spolujazdy v Opel Corsa Rally Electric – aby sme vymenovali len niektoré z vrcholov dňa otvorených dverí.

Komentáre (0)
Pridať komentár