Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport: špeciálna limitka ako pocta prvému víťazstvu v Mille Miglia

Alfa Romeo predstavuje novú limitovanú špeciálnu sériu Giulia a Stelvio Quadrifoglio Super Sport , novú kapitolu v pamätnej histórii symbolu ušľachtilej talianskej športovosti, ktorá od svojho vzniku v roku 1923 predstavuje neustálu snahu o technickú dokonalosť aplikovanú na súťažné a sériové autá.

Giulia a Stelvio Quadrifoglio Super Sport sú limitovanou edíciou v počte 275 kusov pre Giuliu a 175 pre Stelvio, ktoré sa budú vyrábať a predávať po celom svete. Celkom 450 áut, vyslancov ikonickej športovosti, technickej čistoty a technológie, ktoré vždy umiestnili tieto dve autá na vrchol svojich segmentov z hľadiska ovládateľnosti a pomeru výkonu a hmotnosti, pre jedinečný, priamy a pútavý zážitok z jazdy ako skutočná Alfa Romeo.

Alfa Romeo Centro Stile reinterpretuje Quadrifoglio.
Aby bola táto špeciálna limitovaná séria úplne jedinečná a aby oslávila nezlomné puto so svetom pretekov, Alfa Romeo Centro Stile pracovala na reinterpretácii Quadrifoglio, symbolu, ktorý už dlho identifikuje najextrémnejší výkon v rade. Prvýkrát za viac ako 100 rokov histórie Quadrifoglio ustupuje biele pozadie trojuholníka, ktorý tradične rámuje zelený štvorlístok s ostrým kontrastom, čiernej, farbe, ktorá dodáva ikonickému kabátu ešte viac odvahy a pevnosti. zbraní. Minulý rok, pri príležitosti jeho stého výročia, bolo logo Quadrifoglio ozdobené zlatým rámom a dátumami (1923 – 2023), ktoré definujú storočie vášne pre šport, výkon a preteky.


Vlastnosti špeciálnej limitovanej série Quadrifoglio “ Super Sport
” Giulia a Stelvio Quadrifoglio Super Sport sú výsledkom storočného úsilia o technickú dokonalosť aplikovaného na súťažné a sériové autá. 2,9-litrový motor V6 poskytuje výkon 520 k a je kombinovaný s mechanickým samosvorným diferenciálom. V dôsledku špecifického ladenia odvodeného zo skúseností s dizajnom Giulia GTA toto dôležité technické riešenie prispieva k zlepšeniu správania a trakcie auta, optimalizáciou prenosu krútiaceho momentu a zvýšením stability, obratnosti a rýchlosti v zákrutách.

Silná osobnosť v výrazne športovom exteriéri s novým logom Quadrifoglio s čiernym pozadím a rozšíreným použitím uhlíkových vlákien, ktoré sú viditeľné na streche (len pre Giulia), v „V“ na štíte a na spätných zrkadlách. Leštené 5-dierové športové zliatinové disky, 19” pre Giuliu a 21” pre Stelvio, s novými superšportovými čiernymi brzdovými strmeňmi.

Limitky sú dostupné v nasledujúcich farbách: trojvrstvová Rosso Etna, metalíza Nero Vulcano a Bianco Alfa (iba Giulia).

Vzhľad obsahuje svetlomety „3+3“ s novými adaptívnymi maticovými svetlami Full-LED s antireflexnou úpravou a adaptabilným diaľkovým svetlom pre optimálne osvetlenie zavšetkých podmienok. To všetko zaisťuje úsporu energie, rozsiahle zlepšenie bezpečnosti a zníženú únavu očí.

Rovnaké športové prvky nájdeme aj v interiéri, kde debutuje 3D povrchová úprava z červených uhlíkových vlákien na palubnej doske, stredovom tuneli a paneloch dverí. Predné opierky hlavy sú zdobené prešívaním loga „ Super Sport “ v červenej farbe a čísla auta v čiernej farbe, ktoré ich odlišujú v rámci exkluzívnej limitovanej série. Volant je čalúnený kožou a Alcantarou s čiernym prešívaním a prvkami z uhlíkových vlákien.

Najlepšia jazdná dynamika vo svojej triede, výsledok prekvapivej ľahkosti vzhľadom na použitie ultraľahkých materiálov, ako je hliník pre motor a uhlíkové vlákna pre hriadeľ prevodovky, kapotu, spojler a prahové lišty. V Giulii zostáva aerodynamika aktívna vďaka prednému splitteru z uhlíkových vlákien: keď je aktivovaný, usmerňuje kvalitu prúdenia vzduchu pod vozidlom, čím zvyšuje stabilitu a výkon. V neposlednom rade výfukový systém Akrapovič pre svoj nezameniteľný zvuk.

Od exkluzívnej estetiky až po technológiu a palubnú konektivitu, ktoré už podľa definície zabezpečujú typický zážitok z jazdy pre Alfa Romeo. Prístrojová doska s historickým „teleskopickým“ dizajnom vrátane plne digitálnej 12,3“ TFT obrazovky pre prístup ku všetkým údajom o vozidle a nastaveniam technológií autonómnej jazdy. V Quadrifoglio je okrem troch dispozícií dostupných v rámci celej rady Alfa Romeo – Evolved Relax a Heritage ponúkaná aj exkluzívna konfigurácia „Race“.

Rozloženie „Race“ spája na centrálnej obrazovke všetky podstatné informácie, ktoré chce mať každý vodič pod kontrolou: otáčkomer, rýchlomer a kontrolka radenia pri manuálnej jazde. Rozloženie je možné prispôsobiť umiestnením ďalších informácií do bočných panelov vrátane snímok výkonu.

Giulia aj Stelvio Quadrifoglio Super Sport sú vybavené plynulým a intuitívnym rozhraním človek-stroj (HMI), aby ste mali všetky funkcie vozidla na dosah ruky. Informačný a zábavný systém tiež poskytuje obsah, funkčnosť a platformu „Alfa Connect Services“, ktorá pozostáva zo širokej škály praktických služieb pre bezpečnosť a pohodlie.

Komentáre (0)
Pridať komentár