Nové modely BMW Alpina XD3 a XD4

BMW Alpina XD4 akceleruje z 0 na 100 km/h za 4,6 s s maximálnou rýchlosťou 268 km/h.

Nemecký výrobca Alpina odhalil aktualizované verzie dieselových modelov BMW Alpina XD3 a XD4. BMW Alpina XD3 a XD4 si vďaka ešte ostrejšiemu výkonnostnému profilu, vylepšenej ovládateľnosti a výrazne dynamickejšiemu vzhľadu ďalej upevňujú svoju najlepšiu pozíciu v segmente.

Najzaujímavejšie zmeny sú pod kapotou, kde sa Alpine podarilo docieliť ešte viac krútiaceho momentu a z trojlitrového radového šesťvalca s preplňovaním štyroch turbodmýchadiel teraz poskytuje výkon 290 kW a mimoriadny krútiaci moment 800 Nm. Výkon oproti predchodcovi vzrástol o 30 Nm. BMW Alpina XD3 ponúka jedinečnú kombináciu vlastností, od každodennej využiteľnosti až po bezkonkurenčný jazdný komfort a pôsobivé dynamické ovládanie, to všetko zabalené do moderného, súčasného designu. Zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 4,6 s.

Maximálna rýchlosť je 267 km/h. BMW Alpina XD4 kombinuje obľúbené vlastnosti vozidla kategórie Sports Activity Vehicle s elegantnou a dynamickou siluetou vozidla kupé. Výkonnostné údaje sú pôsobivé a katapultujú BMW Alpina XD4 z 0 na 100 km/h za 4,6 s s maximálnou rýchlosťou 268 km/h. Oba modely majú osemstupňovú prevodovku a pohon všetkých kolies. Na zadnej náprave je tiež diferenciál s obmedzeným preklzom, ktorý v prípade potreby pomáha rozdeľovať krútiaci moment medzi zadné kolesá alebo sa pri detekcii preklzu úplne zamknúť.

BMW Alpina XD3 a XD4 cieli na šoféra, ktorí chcú spojiť mimoriadny jazdný zážitok a komfort sa schopnosťou pohodlne prekonávať dlhé vzdialenosti. stelesňujú jedinečný zážitok z jazdy tvorený výnimočnou jazdnou dynamikou a vysokým krútiacim momentom, podporený spoľahlivosťou a účinnosťou, ktorými sú diesely vyhlásené. Nový design svetiel a ľadviniek masky chladiča a prepracované aerodynamické komponenty Alpina vpredu aj vzadu, ktoré elegantne vystihujú tvar a línie podvozku, prepožičiavajú modelom výrazne modernejší a športovejší designový štýl.

Nový zadný difúzor, do ktorého je možné integrovať tiež voliteľne dostupné ťažné zariadenie, podtrhuje športový charakter oboch modelov. Interiér nových BMW Alpina XD3 a XD4 ponúka priestranné prostredie, ktorá sa vyznačujú kvalitnými materiálmi a sofistikovaným čistým štýlom. Decentné detaily Alpina, ku ktorým patrí osvetlené prahy dverí, označenie modelu a jedinečná výrobná plaketa, vnášajú do každého interiéru nádych exkluzívneho individuálneho štýlu. Ručne spracovaný športový volant Alpina, vyrobený z vysoko kvalitnej kože Lavalina s modrozeleným stehmi, očarí hneď na prvý dotyk.

Firemná dielňa Alpina, poskytuje takmer neobmedzenú škálu interiérových prvkov pre BMW Alpina XD3 a XD4. Vozidlá BMW Alpina len ojedinele odchádzajú z výrobného závodu Alpina v bavorskom Buchloe bez doplnkov dodávaných na objednávku. Typickým znakom Alpina je centrálne umiestnený permanentný digitálny tachometer. Samozrejmosťou je dvojzónová klimatizácia, vyhrievané športové sedadlá, parkovací asistent, tempomat a systém monitorovania tlaku v pneumatikách.

Pri kombinácii kolies a pneumatík spoliehajú inžinieri podvozku a odpruženia Alpina na značkové dvadsaťpalcové liate kolesá Alpina Classic s uzamykateľnými krytmi nábojov a skrytými vzduchovými ventilmi. Kolesá sú vybavené špeciálne vyvinutými pneumatikami Pirelli P Zero Ultra-High Performance, ktoré pre vozidlo ušili na mieru inžinieri Pirelli a Alpina v rámci komplexného procesu vývoja a testovania. Voliteľne dostupné 22-palcové kované kolesá Alpina Classic sú rovnako k dispozícii sa špeciálne vyvinutými pneumatikami Pirelli.

-jj-

AlpinaBMWBMW Alpina XD3 a XD4
Komentáre (0)
Pridať komentár