Canoo Pickup Truck: Pick-up aj karavan

Canoo je progresívna automobilka, ktorá vyvinula svoju vlastnú elektrickú platformu.

Americká automobilka Canoo ukázala svetu po osobnom zdieľanom vozidle a dodávke tretí produkt, ktorým je pick-up pre veľmi široké použitie. Elektromobil Canoo Pickup Truck bude pravdepodobne v zámorí menšou a lacnejšou alternatívou pre konkurenčné vozidlá Tesla Cybertruck alebo Rivian R1T.

Nový Canoo Pickup Truck do zásuvky využíva jednotnú platformu a jednotný design, ktorý je však podľa potreby možné upravovať. Zaujímavosťou univerzálneho automobilu je škála využitia vrátane úpravy pre cestovanie a prespanie. Plne elektrický pick-up truck Canoo bude 4,67 m dlhý, 1,98 m široký, 1,92 m vysoký s rázvorom 2,85 m. V porovnaní s inými americkými pick-upmi to ale bude skôr trpaslík. Napríklad Ford F-150 meria na dĺžku od 5,32 m až do 6,4 m.

Canoo je novou progresívnou automobilkou, ktorá vyvinula svoju vlastnú elektrickú platformu a prišla s vlastným originálnym dizajnovým jazykom. Čaro značky spočíva v modulárnosti. Na jednej platforme môžu stáť rôzne vozidlá. Pickup je v USA obľúbeným typom vozidla a alternatívny pohon je na spadnutie v prípade všetkých automobiliek. Vozidlo je rovnako odolné ako väčšina obdobných vozidiel, navyše vybavené mnohými prvkami na rôzne typy činností.

Kabína odpovedá bežným osobným vozidlám Canoo, ale nákladný priestor je v základe otvorený. V nakladaní pomôže osvetlenie línií LED a úložný priestor nájdete aj vpredu pod maskou. Lepšej manipulácii napomôže výsuvná podnožka rovnako ako delenie priestoru prepážkami. Veľkou výhodou je možnosť pretvoriť batožinový priestor na dve lôžka a využiť vozidlo ako taký malý karavan. Postranné panely korby sa môžu premeniť na pracovné dosky, u ktorých budú k dispozícii zásuvky.

Počíta sa aj „frunkom“, teda úložným priestorom vpredu. K dispozícii má byť RWD a AWD konfigurácia s výkonom až 447 kW/746 Nm. Nákladiak uvezie až 816 kg nákladu na korbe s rozmermi 1,63 m šírky, 1,82 m dĺžky a 0,52 výšky. Korba bude ale rozšíriteľná na dĺžku 2,6 m. Auto dokáže ťahať až 1590 kg. Canoo využije pre svoj nový pick-up truck pneumatiky 260/60 R18.

Dojazd nového elektromobilu má prevyšovať 320 km pri odhadom 80kWh batérii. Zatiaľ nie je jasné ako presne sa bude pick-up truck Canoo volať ani koľko bude stáť. Informácie o cenových reláciách by sme sa mali dozvedieť s blížiacim sa termínom začiatku výrobného procesu, teda ešte v prvom polroku budúcej sezóny. Vtedy sa tiež majú otvoriť predobjednávky. Dodávky prvých exemplárov potom majú začať v roku 2023.

-jj-, zdroj a foto: Canoo

Canooelektrický pick-upelektromobilelektromobilitakaravan
Komentáre (0)
Pridať komentár