Woods zničil SUV Genesis GV 80, ale prežil!

Americký golfista Tiger Woods utrpel početné otvorené fraktúry.

Najväčšiu hviezdu súčasného svetového golfu Tigra Woodsa previezli vo štvrtok po vážnej autonehode z Harbor-UCLA Medical Centre do inej nemocnice v Los Angeles. Tam sa bude zotavovať po náročnej operácii holennej a lýtkovej kosti na pravej nohy.

Americký golfista utrpel početné otvorené fraktúry pri utorkovej hrôzostrašnej autonehode, ktorú podľa prvých správ zrejme spôsobil mikrospánok. Pätnásťnásobný major šampión havaroval v kopcovitom teréne na točivom úseku  medzi obcami Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes, kde sa jeho automobil prevrátil na strechu. Podľa predbežných záverov polície išiel Woods zvýšenou rýchlosťou, pričom neboli zistené stopy po brzdení.

Muži zákona aj hasiči vylúčili u legendárneho golfistu stopy drogách respektíve alkohole. Jeho vozidlo SUV Genesis GV 80 skončilo v kríkoch na bočnej strane mimo cestu s čelnou stranou ťažkou zdemolovanou a s vystrelenými airbagmi. Záchranári tak museli 45-ročného zámorského borca z vraku vystrihnúť! Podľa šerifa okresu Los Angeles nebude kvôli tejto nehode, pri vyšetrovaní ktorej sa pracuje s verziou, že za volantom zaspal, trestne stíhaný.

Woodsovi, ktorý sa v poslednej dobe zotavoval po piatej operácii problematického chrbta, vyjadrili podporu mnohé osobnosti svetového politického, športového a spoločenského života.„Rozdrvené Otvorené zlomeniny lýtkovej a holennej kosti sa podarilo stabilizovať zavedením tyče do holennej kosti. Poranenia chodidla a členka sa stabilizovali kombináciou skrutiek a spojok,“ uvádzajú oficiálne zdroje na Woodsovom twitterovom účte.

Promptný chirurgický zákrok si vyžiadal prerezanie svaloviny, ktorá obklopuje kosti, aby sa tak zmenšili opuchnuté reakcie. Aj za prítomnosti svojej priateľky Eriky Hermanovej sa Woods po operácii bez problémov zobudil a jeho zdravotný stav je stabilizovaný. Otázne však zatiaľ zostáva, ako dlho potrvá liečba všetkých zranení. Športová kariéra víťaza rekordného počtu 82 turnajov na PGA Tour je však minimálne ohrozená, ak nie definitívne ukončená. Jeho fanúšikovia pritom tajne dúfali, že vyrovná aj 18 major titulov Jacka Nicklausa.

-jj-, zdroj a foto: cbc.ca, LA Times, AP

americký golfistaautonehodaGenesis GV 80GolfKaliforniaSUVTiger WoodsUSA
Komentáre (0)
Pridať komentár