Aj Ružinov už uplietol tvrdý bič na majiteľov vrakov

Aj bratislavský Ružinov sa rozhodol bojovať proti dlhodobo stojacim vozidlám na verejných parkoviskách, ktoré zaberajú cenné parkovacie miesta. Ide po vzore ostatných Slovenských miest, ako napríklad Banská Bystrica, Žilina alebo Liptovský Mikuláš.

Mestská časť prijala nové všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o miestnych daniach. Parkovanie takéhoto dlhodobo stojaceho vozidla bude spoplatnené a poriadne draho.

Mestská časť, ale aj obce týmto zámerom sledujú aby si majitelia takýchto vozidiel nerobili z verejných parkovísk odstavné plochy pre vozidlá, ktoré väčšinou nie sú spôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách. Navyše, odstavenie auta na dlhšiu dobu prirovnávajú k zabratiu verejného priestranstva, podobne ako pri pristavení kontajneru na odpad, alebo postavenie lešenia.

Vraky na cestách

Po novom by to malo v praxi fungovať tak, že obyvatelia budú naďalej takéto vozidlá nahlasovať na miestny úrad Ružinov, prípadne pomerne populárna možnosť je oznámenie vozidla cez stránku odkazprestarostu.sk. Po preverení a potvrdení  po 60 dňoch začne mestská časť správne konanie na vyrubenie dane. Sadzba je 1,2 eura za štvorcový meter na deň, čiže v priemere cca 10-12 m a to je cca 14 eur na deň. To mi príde likvidačné pre množstvo ľudí…

Foto: Archív

dlhodobo odstavené autáodkaz pre starostuodpadodstavené autávrak autavraky v bratislavevraky v ružinovevšeobecne záväzné nariadenievzn
Komentáre (0)
Pridať komentár