Amazon chce 1800 elektrických dodávok Mercedes-Benz

Globálna spoločnosť Amazon vlani zverejnila veľký zámer smerom k uhlíkovej neutralite. Investovala do ambiciózneho start-upu Rivian, ktorý pre ňu má vyrobiť 100.000 elektrických dodávok. Teraz sa s podobnou, hoci  menšou objednávkou, obrátila na Mercedes-Benz.

Firma Amazon, jeden z najväčších internetových obchodoch a online platforiem, v poslednej dobe masívne investuje do elektromobility. V USA začala doručovať tovar s pomocou lietajúcich dronov, v Indii má 10.000 elektrických rikší a jeho distribučné centrum v Nemecku je už dnes tamojšou najväčšou nabíjacou stanicou.

Amazon už v Nemecku prevádzkuje mnoho elektrických dodávok značky Mercedes. Všetko nasvedčuje tomu, že sa veľmi osvedčili, pretože aktuálne ohlásil objednávku ďalších 1800 kusov. Pôjde o 600 stredne veľkých elektrododávok eVito (41,4 kWh, 150 km, uvezie až 1000 kg) a 1200 väčších dodávok eSprinter (55 kWh, dojazd 150 km, maximálne zaťaženie 900 kg).

Mercedes-Benz Vans tak pokračuje v dlhodobo úspešnej spolupráci so spoločnosťou Amazon. Okrem toho toho má ale Amazon svoje investície aj v spomínanom americkom start-upe Rivian. Ten v súčasnosti pripravuje rozbehnutie výroby v továrni v Illinoise a pre Amazon má vyrobiť 100.000 elektrických dodávok. Firma však súčasne čelí súdnej žalobe zo strany majiteľa automobilky Tesla Elona Muska, ktorý Rivian obviňuje z kradnutia duševného vlastníctva.

-jj-, zdroj a foto: Amazon a Mecedes-Benz

1800 kusovAmazonelektrická dodávkaelektromobilitaMecedes-Benzobjednávka
Komentáre (0)
Pridať komentár