Fiat B.500 Mai Troppo by BVLGARI: Do zásuvky

V magickej ére sa z talianskej dizajnovej tradície a zmyslu pre krásu zrodil sen. Svetoznáma luxusná značka BVLGARI spojila svoju kreativitu s talianskou automobilkou Fiat. Výsledkom je originálny, ale hlavne prvý elektromobil z rady 500.

BVLGARI je synonymom neúprosných inovácii a majstrovskej originality. Rímska značka má výborné renomé vďaka svojim šperkom, hodinkám, voňavkám, módnym doplnkom a koženému tovaru. BVLGARI je tiež priekopníkom epochy – báječných rokov la Dolce vita. Nový Fiat 500 do zásuvky stelesňuje podstatu talianskej tvorivosti: nespútanú fantáziu zrodenú z nedoceniteľnej lokálnej tradície. Všade je zrejmá koncentrácia luxusného interiérového designu, prémiových materiálov, výnimočných doplnkov, drahokamov a povrchovej úpravy na objednávku.

To všetko vyžaruje savoir-faire BVLGARI známe zo spomínaných šperkov aj kožených produktov a preto azda ani nemohol elektromobil dostať iné meno ako Mai Troppo. Radosť, zábava, hedonizmus a číre nadšenie: pre toto báječné auto nikdy nemôže byť nič „príliš mnoho“. Cinquecento a BVLGARI sú vo vlastnej doméne dve ikony Apeninského polostrova, talianskeho obyvateľstva a kultúry. Od päťdesiatych rokov sú príkladom bezstarostného života dolce vita, so životným štýlom zahrňujúcim módu, design a umenie, ale aj krásu v každodennom živote, bezkonkurenčný vkus, fantáziu, aj nenapodobiteľnú chuť a radosť zo života v tejto krajine. V dvoch slovách: taliansky štýl.

Práve tento spoločný koncept talianskej esencie predstavuje hodnotu, ktorú BVLGARI a Fiat majú spoločnú: „bello e ben fatto“ (pozn. „krásne a krásne urobené). Fiat B.500 By BVLGARI Mai troppo je inšpirovaný Rímom, rodným mestom BVLGARI. Je to kabriolet vo farbách, ktoré najlepšie odrážajú výnimočné svetlo večného mesta. Metalíza Imperial Saffron – odtieň ikonický pre BVLGARI – sa získava integráciou špeciálneho zlatého prachu procesom používaným pre výrobu šperkov BVLGARI vo Valenze. Konečným výsledkom je absolútna brilantnosť, niekde medzi farbou mramoru a ruín Večného mesta, oblohou pri západe Slnka, ktoré bozkáva rímske paláce.

To všetko v zlatom prevedení, ako to dokáže len BVLGARI. Motív „Parentesi“, inšpirovaný travertínovými križovatkami rímskych ciest, sa transformoval do prednej mriežky motora. Odkaz na kultovú hviezdu BVLGARI nájdeme na lesklých ráfikoch kolies, ktoré sa rozbiehajú ako lúče zlatého svetla. Palubná doska potiahnutá farebným hodvábom, ručne maľovaným ikonickými motívmi BVLGARI ako extravagantný akcent pre túto značku typický, spoločne s výnimočným remeselným spracovaním. V nápadnom farebnom kontraste s exteriérom sú sedadlá potiahnuté oktánovou kožou s rovnako farebnou výšivkou, na ktorej rezonujú prvky z palubnej dosky so zlatým lemovaním.

Mai troppo je vozidlo, ktoré má charakter divy. Je vybavené špeciálnym púzdrom na šperky a krabicou na klobúky z bielej teľacej kože s farebným rámovaním, s rukoväťou Parentesi. BVLGARI používa vedomý prístup k výberu a aplikácii materiálov. Púzdra na kabelky, tašky a kožený tovar tak získavajú vďaka BVLGARI nový život. Kľúč od vozidla je často sám o sobe nositeľný šperk: ako starodávná minca evokujúca legendárnu kolekciu BVLGARI Monete, zatiaľ čo prelamované bočné panely hrdo hlásajú logo značky.

Bezemisné vozidlo ako šperk hrdo nesie názov a logo B.500, ktorého jadro má osemcípu hviezdu BVLGARI a je osadené oslnivým diamantovým pavé, zatiaľ čo logo na diamantmi osadenom volante je zdobené veľkolepou kombináciou ametystov, citrínov a topazov – navyše ho je možné z volantu vybrať a nosiť ako brošňu. Vozidlo predstavia spolu s ďalšími dvoma špeciálnymi projektmi zameranými na taliansku kreativitu. Partnermi projektu je vozidlo Fiat New 500, Giorgio Armani – ako zástupca sveta módy a Kartell ako predná značka v oblasti priemyslového designu. Tri jedinečné majstrovské diela slávnostne vydražia v júli 2020.

-jj-, zdroj a a foto: Fiat a BVLGARI

BVLGARIelektromobilFiatFiat B.500 Mai Troppo by BVLGARITaliansko
Komentáre (0)
Pridať komentár