Už aj Jeep má svoj elektrický bicykel

Značka Jeep, patriaca pod Fiat Chrysler Automobiles, sa pridala k známym automobilkám, ktoré majú aj svoj kvalitný elektrický bicykel. Počas tohtoročného Super Bowlu – finále ligy amerického futbalu, mu robil dokonca reklamu v lukratívnom čase herec Bill Murray.

V minútovej reklame si Bill Murray zopakoval svoju legendárnu rolu z filmu „Neuveriteľný príbeh“ z roku 1993 (Groundhog Day). Avšak s tým rozdielom, že tentoraz nehral hlavnú úlohu on, ale nový automobil Jeep Gladiator .

Vedľa neho si ale krátku roličku vystrihol tiež ďalší stroj – výkonný terénny elektrický bicykel. Desaťrýchlostný elektrický bicykel bude vybavený širokými pneumatikami a elektromotorom s výkonom 750 W (špičkový dokonca až 1,6 kW/160 Nm). Cena “bajku”, ktorý je vhodný aj do snehu, sa pohybuje okolo 5800 USD

Avizovaný dojazd sa pohybuje od 50-100 km podľa spôsobu jazdy a ročného obdobia. Maximálna rýchlosť za podpory elektromotora po rovine je 32 km/h. Cena bicykla, ktorý Jeep vyvinul v spolupráci so špecialistami na „bajky“ z firmy QuietKat, nie je zatiaľ známa.

-jj- zdroj a foto: Jeep, elektrek.co

Bill Murrayelektrický bicykelFCAFiat Charysler AutomobilesherecJeepreklamaSuper Bowl
Komentáre (0)
Pridať komentár