Team Suzuki Ecstar: Nové farby stajne

Aktuálny kalendárny rok predstavuje pre značku Suzuki oslavu okrúhleho výročia v podobe šiestich dekád pôsobenia na pretekárskych okruhoch. Toto významné jubileum si v stajni pripomenuli novými tímovými farbami.

Elegantnú kombináciu charakteristickej modrej farby s bridlicovým striebrom zaistí, že jazdci Alex Rins a Joan Mir v dave rozhodne nezapadnú. Pretekársky špeciál GSX-RR sa pyšní bohatým dostihovým rodokmeňom, ktorý začal už v roku 1960 účasťou na Isle of Man’s Tourist Trophy. Na legendárnych a nebezpečných pretekoch len o dva roky neskôr triumfoval jazdec Suzuki Ernst Degner, ktorý zaznamenal re značku pre víťazné preteky GP.

Od tej doby Suzuki, ako výrobca, oslávil sériu úspechov, vrátane 14 ďalších titulov z majstrovstiev sveta. Posledné víťazstvo vo farbách stajne Suzuki získal vlani Rins na Grand Prix of The Americas a na britskej Grand Prix. Rins, ktorý sa v poradí minuloročného šampionátu umiestnil na štvrtej priečke, zaznamenal dve víťazstva a jedenásť Top 5 pozícií. Jeho tímový kolega Mir dosiahol v roku 2019 tiež dobré výsledky a so štatútom nováčika rozhodne nesklamal.

Mir sa desaťkrát umiestnil v Top 10, pričom najlepšie skončil piaty na austrálskej GP. Mladí Španieli teraz chcú nadviazať na vydarenú minulú sezónu. „Minulá sezóna mi priniesla jeden z najúžasnejších pocitov na Zemi, a to moje prvé víťazstvo na Moto GP. Všetky tieto emócie si so sebou nesiem do roku 2020, rovnako ako povedomie o raste, ktorý som v minulej sezóne prezentoval,“ prezradil Rins.

-jj-, zdroj a foto: Suzuki

GPmotocyklenové tímové farbySportSuzukiTeam Suzuki Ecstar
Komentáre (0)
Pridať komentár