Bentley Continental GT Ice Racer: Ľadový kráľ

Bentley pri príležitosti blížiacej sa akcie GP Ice Race predstavilo špeciálne upravený Continental GT. Výsledok s prívlastkom Ice Racer stojí za pozornosť!

Rakúska motoristická akcia GP Ice Race sa bude konať od 1. do 2. februára. V Zell am See sa na ľadovej trati stretnú desiatky majiteľov unikátnych áut, ktorí si budú porovnávať svoje sily. Predovšetkým však ide o šou, okrem rôznych pretekov a voľných jázd si diváci môžu vychutnať aj pohľad na adrenalínový skijoring, pri ktorom je lyžiar ťahaný za autom a snaží sa prejsť vytýčenú trasu bez pádu.

Bentley sa rozhodlo na túto zaujímavú akciu priniesť špeciálnu verziu Continentalu GT. Vyrobený je len jeden jediný kus, ktorý sa od sériového modelu líši mnohými úpravami. Už na prvý pohľad zaujme špeciálny lak s grafikou hôr, ale aj rozdielna farba predných a zadných diskov kolies. Keďže akcia sa odohráva na ľadovom povrchu, obuté na nich budú pneumatiky Pirelli s hrotmi. Na streche sa nedá nevšimnúť svetelná rampa a nosič na lyže. Úpravám sa nevyhol ani podvozok, ten je voči sériovému o niečo vyšší a rozchod kolies narástol o 15 mm. Tomu boli prispôsobené aj lemy blatníkov, ktoré boli doplnené o akési čierne nástavce.

Ako celok vyzerá Bentley Continental GT Ice Racer úžasne. Divákov poteší aj zvukom, o dokonalý koncert sa postará výfuk Akrapovič. Výkon 12-valca však zostal nezmenený, na úrovni 463 kW. Za volantom a v čistokrvných športových sedačkách bude sedieť Catie Munnings, víťazka FIA European Rally Championship Ladies Trophy. Ako sa Bentley Continental GT v úprave Ice Racer pozdáva vám? Dajte vedieť v komentároch!

Zdroj – Carthrottle, GP Ice Race

Autor: Domino Parajka

BentleyBentley Continental GTBentley Continental GT Ice Racer
Komentáre (0)
Pridať komentár