BMW i3 Urban Suite – Očarí luxusom

BMW i3 nie je práve autom, v ktorom by ste chceli stráviť dlhé cesty. Ale dá sa to. Tiež to nie je auto, v ktorom by ste sa cítili ako v luxusnej lóži. Slovné spojenie „Urban Suite“ v názve však razom všetko mení...

Áno, síce sa jedná len o koncept, avšak nie len taký hocijaký – BMW reálne model i3 Urban Suite vyrobilo, a to nielen jeden – vyrobilo ich rovno celú flotilu. Dôvodom pre tento počin je skutočnosť, že BMW i3 tento rok oslavuje už šiesty rok na trhu. Jedná sa tak o pomerne „starý“ model, a tak sa ľudia v BMW rozhodli, že sa mu postarajú o trochu pozornosti. Tento týždeň sa v Las Vegas koná svetoznáma výstava Consumer Electronics Show, a práve tu sa chystá BMW so svojím konceptom i3 Urban Suite zažiariť.

Flotila BMW i3 Urban Suite však nebude stáť pod žiarou reflektorov niekde na výstavisku, ale pohybovať sa bude v uliciach Las Vegas, kde bude voziť návštevníkov výstavy.

Poďme však priamo k autu. To síce zvonku od klasickej i3-ky veľmi nerozoznáte, nebyť špeciálneho polepu a nápisov, o to však v tomto prípade ani nejde. BMW sa zameralo práve na interiér a cieľ bol jediný – napodobniť pohodlie, luxus a atmosféru prémiového boutique hotela.

 Z pôvodného interiéru veľa neostalo – prakticky len sedadlo vodiča a prístrojová doska. V prípade Urban Suite konceptu je všetko orientované na pasažiera sediaceho vzadu. Ten má k dispozícii obrovské komfortné kreslo a kráľovský priestor na nohy. Sedadlo spolujazdca nahradila podložka na nohy a druhé zadné sedadlo zas stolík s lampičkou. Pasažier na zadnom kráľovskom sedadle môže využiť aj multimediálny displej, ktorý sa vyklápa zo stropu. Celý interiér pôsobí veľmi upokojujúcim dojmom a vytvára pre pasažiera vlastný svet, v ktorom ho nebudú rušiť žiadne okolité vplyvy.

Samozrejme, nezabudlo sa na základné poslanie BMW i3, ktorým je ekológia. Zadné sedadlo je vyrobené z recyklovanej látky a z ekologických materiálov je vyrobený aj zvyšok interiéru. Čo poviete, nechali by ste sa zviezť?

Zdroj – Autoexpress

Autor: Domino Parajka

BMWBMW i3BMW i3 Consumer Electronics showBMW i3 konceptBMW i3 Las VegasBMW i3 limitová verziaBMW i3 Urban Suite
Komentáre (0)
Pridať komentár