Scania pre reprezentantov Tre Kronor

Spoločnosť Scania rozšírila partnerskú spoluprácu so švédskym národným tímom v bežeckom lyžovaní. V praxi to znamená napríklad aj to, že okrem návesu pre voskovanie lyží budú môcť reprezentanti Troch koruniek využiť aj služby nového ekologického autobusu.

Autobus disponuje niekoľkými novými ergonomickými i technologickými riešeniami. Spĺňa rovnako požiadavky udržateľného cestovania a umožňuje lyžiarom a ďalším členom národného tímu bezpečné cestovanie do miest konania lyžiarskych pretekov. Už predtým mali servisný náves švédsky bežkári, pričom rovnaké služby majú aj ďalšie vyspelé národné bežecké zväzy. Svoj kamión s návesom má okrem Švédov a Nórov aj Rusko, USA alebo Francúzsko.

V spoločnosti Scania sme opäť vytvorili inovatívne riešenie zamerané najmä na ergonómiu a udržatelnosť, ktoré uľahčia každodenný život švédskym bežkárom. Dúfam, že tento autobus bude pre tým v tejto sezóne skutočným prínosom,“ uviedol Erik Ljungberg, senior viceprezident v spoločnosti Scania.

Nový autobus Scania zaisťuje nielen pohodlnejšie a komfortnejšie cestovanie, ale tiež kladie dôraz na bezpečnosť a ekológiu. Autobus by mal byť rovnako miesto pre dobitie potrebnej energie, pretože pomáha lyžiarom si medzi pretekmi lepšie si oddýchnuť. Navyše podporuje aj tímového ducha, pretože športovci teraz cestujú spoločne. Autobus, ktorý pojme celkovo 12 až 14 osôb, je vybavený solárnymi panelmi

Tieto solárne panely ročne vyprodukujú 1000 kWh energie, ktorá sa využíva na napájanie LED osvetlenia a ďalších zariadení. Okrem toho sú v autobuse nainštalované tiež ventilátory na sušenie mokrého oblečenia. Kvôli dosiahnutiu úspor u energeticky náročného vykurovania je autobus vybavený infračerveným topiacim systémom, ktorý v porovnaní s tradičnými konvenčnými vykurovacími telesami znižuje energetické nároky o 60 %.

Namiesto ohrievania vnútorného vzduchu udržujú infračervené vykurovacie telesa cestujúcich skutočne v teple a súčasne vyhrievajú textílie, čo prináša ešte viac pohodlia v oblastiach určených na lekárske ošetrenie a masáže. Celkovo je autobus prispôsobený výzvam v podobe pohodlného cestovania, výdatnejšieho odpočinku, prípravy jedál a stravy alebo práce.

Podľa manažéra bežkárskeho tímu Larsa Selina bude autobus miestom, kde se budú športovci pri lyžiarskych akciách radi zhromažďovať. „Občasné tvrdé klimatické podmienky môžu zo športovcov vysiať energiu. Z tohto pohľadu je autobus neoceniteľný a poskytuje nám hmatateľnú výhodu oproti našim súperom,“ vysvetlil Selin.

-jj-

autobusbežecké lyžovanienárodný tímScaniasolárna energiasolárne panelysolárny autobusšpeciálny autobusšvédska repezentáciaŠvédskoTre KronorTri korunky
Komentáre (0)
Pridať komentár