Čitatelia hodnotia: Motoristický šport u nás

V Auto magazíne nás pravidelne zaujímajú aj vaše názory na pálčivé témy. Dnes sme sa zamerali na problematiku motoršportu. Oslovili sme niektorých z vás, z rôznych kútov Slovenska, aby sme sa vás opýtali jednoduchú otázku: „Je na Slovensku dostatok možností pre motoristické športy?“

Jozef Hurban, 48, pedagóg, Holič

Toto leto bolo zvlášť bohaté na motoristické podujatia. Ja sa zaujímam o všetky druhy motoristického športu od motocyklov cez formulu až po historické vozidlá. Každý rok chodím na preteky do vrchu na Pezinskú Babu. Tento rok to vyzeralo, že už nebude, ale napokon sa uskutočnila v náhradnom termíne. Najlepšou základňou pre motoristické športy je však Slovakia Ring v Orechovej Potôni. Aj vodič roka patrí do ich každoročného kalendára. Škoda, že takýchto okruhov nemáme na Slovensku viac.

Štefan Porubčan, 39, IT špecialista, Trnava

Podľa mňa Slovensko žije motoristickým športom a to je dobre. My motoristi sa tešíme, že ponuka je z roka na rok bohatšia. Vzhľadom na to, že je to finančne náročný koníček, nemôžeme sa porovnávať s krajinami, ako je Nemecko alebo Rakúsko, ale každý víkend je dokonca paralelne niekoľko podujatí a je si z čoho vybrať. A prezentujeme pritom aj naše krásne Slovensko. Asi týždeň po skončení pretekov v Dobšinej som prechádzal traťou, kde v zákrutách boli ešte výrazné stopy po pneumatikách. Pohľad do  doliny, kde vidíte celú šesťkilometrovú trať ako na dlani, bol famózny.

Petra Valery Herzegová, 39, výživová poradkyňa, Martin

Myslím si, že sme niekde uprostred cesty, lebo podujatí je dosť, ale zariadení pre zdokonaľovanie sa v jazde je katastrofálne málo. Rodičia by mali vštepovať zásady slušnosti v premávke, a teda aj na kolobežke, na bicykli a neskôr za volantom, ale dopravné ihriská, ktoré boli kedysi v každom väčšom meste, zmizli, zostalo len zopár, tie sponzorujú súkromné firmy. Internetové hry na YouToube nenahradia skutočné cestičky, dopravné značky a semafory na skutočnom dopravnom ihrisku.

Vladimír Badura, 30, stavbyvedúci,  Čadca

Hoci sa zaujímam o motorizmus, nemám čas navštevovať všetky podujatia. Sledujem však preteky automobilov do vrchu,  súťaž WRC, Grand Prix Formula 1 a ďalšie špičkové podujatia. Odoberám váš časopis, preto som sa prihlásil do  súťaže o Vodiča roka. Veľa sedím za volantom a chcem sa zdokonaľovať a táto súťaž je ako šitá na moje požiadavky.  Najväčší rešpekt mám pred odtrhovou platňou, ale verím, že zvládnem teóriu aj jazdu zručnosti.

 Ľuboš Bubelíny, 28, statik, Brezno

Kalendár motoristických podujatí je pestrý a dáva dostatok možností na zaujímavé súboje. Chýba mi však sústavná starostlivosť o mladých vodičov a plochy, na ktorých sa môžu zdokonaľovať. Dajú sa spočítať na prstoch jednej ruky. Pritom štatistiky každoročne dokazujú, že majú veľký podiel na nehodovosti na cestách. Tridsať mŕtvych za minuloročný august by malo byť dostatočným mementom.

kalendar motoristických podujatímotoristický športMotorsportslovenský motoršport. motoršport na slovensku
Komentáre (0)
Pridať komentár