World Solar Challenge 2019: Na gumách Bridgestone

Spoločnosť Bridgestone dodá špeciálne pneumatiky pre preteky World Solar Challenge 2019  v Austrálii. Na špeciálnom podujatí pre elektromobily s pohonom na slnečnú energiu sa predstaví 32 tímov.

Súťaž Bridgestone World Solar Challenge sa koná raz za dva roky na austrálskom kontinente a patrí medzi najvýznamnejšie preteky automobilov na alternatívny pohon. Tohtoročné preteky odštartujú 13. októbra 2019 a posádky čaká trať s celkovou dĺžkou 3000 km zo severo-austrálskeho Darwinu do Adelaide na juhu Austrálie.

Túto vzdialenosť prekonajú tímy približne za päť dní. Na októbrových pretekoch dostanú všetci účastníci pneumatiky Ecopia s technológiou ologic pre ekonomickú prevádzku, ktoré firma Bridgestone vyvinula špeciálne pre elektromobily napájané fotovoltaickými článkami.

Pneumatiky Ecopia s technológiou ologic sa vyznačujú potrebnou odolnosťou a zároveň majú minimálny valivý odpor. Pneumatiky s technológiou ologic sú užšie než klasické pneumatiky a majú relatívne veľký priemer. Výsledné tvarové riešenie umožňuje dosiahnuť vysokej úrovni hospodárnosti a bezpečnosti.

Väčší priemer minimalizuje zmeny tvaru styčnej plochy. V dôsledku toho sa pneumatika odvaľuje s nižším odporom, čo zvyšuje hospodárnosť prevádzky. Užší behúň navyše znižuje aerodynamický odpor vzduchu počas jazdy.

Podpora pretekov „solárnych“ elektromobilov je súčasťou stratégie spoločnosti Bridgestone v oblasti globálnej spoločenskej zodpovednosti. Stratégia, vyjadrená firemným sloganom „Our Way to Serve“ (Spôsob, ktorým slúžime), sa zameriava na tri prioritné oblasti – mobilitu, ľudí a životné prostredie.

Bridgestone World Solar Challenge napĺňa túto filozofiu tým, že prispieva k vývoju elektromobilov, napájaných fotovoltaickými článkami, podporuje mladých inžinierov a podieľa sa na ochrane životného prostredia používaním ekologického zdroja energie v podobe slnečného žiarenia.

-jj-

AustráliaBridgestoneologicpneumatikypretekyšpeciálne pneumatikyWorld Solar Challenge 2019
Komentáre (0)
Pridať komentár