Odhaľujeme nový Nissan Juke

Nový Nissan Juke má tesne pred premiérou. Automobilka nás všetkých pomaly pripravuje na veľké predstavenie. To bude už 3.septembra. Následne sa uskutočnia prvé novinárske jazdy v polovici októbra v okolí Barcelony. A my tam rozhodne nebudeme chýbať!
Nový Nissan Juke sa tiež ukáže na očakávanom autosalóne vo Frankfurte v septembri.

Obrázky, ktoré zatiaľ unikli, ucelenú predstavu o dizajne vôbec neprinášajú. Jedno je však isté. Z pôvodného Juke zostane usporiadanie svetiel. Na vrchu budú LED svetlá, ktoré budú plniť úlohu denného svietenia, pod nimi si našli svoje miesto opäť okrúhle svetlomety. Z predných partií sa nám mierne poodhaľuje aj predná maska. Tá je v štýle aktuálnych modelov značky. Pri detailnom pohľade na zadné partie sa zdá, že základné kontúry ostanú veľmi podobné súčasnému modelu. Som presvedčený, že aj tento nástupca vzbudí rovnaké pocity, ako jeho predchodca pred takmer 10 rokmi. Niekto ho bude za jeho tvary zbožňovať, niekto nenávidieť…

Predpokladá sa, že prví zákazníci si budú môcť nový Juke odviesť už začiatkom budúceho roka. Tiež sa predpokladá, že novinka bude postavená na platforme CMF, ktorú okrem iného zdieľa aj Renaul Clio a Renault Caputre.

Pýtate sa, čo bude pod kapotou? Šepká sa, že paletu motorov bude tvoriť turbom preplňovaný štvorvalcový motor s objemom 1,3 litra a výkonom 103 kW (140k), eventuálne jeho silnejšia verzia naladená na 118 kW (160k). Reči sa šíria aj o preplňovanom trojvalcovom motore s objemom 1,0 litra a tiež o 1,5 litrovom naftovom zástupcovi. Sám som veľmi zvedavý, či sa všetky tieto motory pod kapotou sériového modelu ocitnú. Tiež ma zaujíma, či priestor dostane aj ostrá verzia Nismo.

V Nissane nezabúdajú ani na ekologický variant. Majú pripravený plug-in hybrid, ktorý bude kombinovaný s 1,6 litrovým benzínovým motorom a elektromotorom, ktorý bude dopovaný 9,8 kWh batériami. Čisto na elektrinu by mal prejsť zhruba 30 kilometrov.

 

Zdroj: Nissan

Foto: Nissan, Carscoops

Autor: Marek PAUCO

Nissan Juke
Komentáre (0)
Pridať komentár