Škoda Motorsport: oprávnená hrdosť!

Škoda Motorsport predstavila novinárom nové priestory, auto, aj víťazov tohtoročnej sezóny.

Škoda Motorsport má nové, naozaj dôstojné sídlo. Stojí v priemyselnom areáli na predmestí Mladej Boleslavi. Videl som už zopár takýchto oddelení svetových značiek a preto si dovolím tvrdiť, že toto patrí k absolútnej špičke. Od začiatku totiž bolo navrhnuté na tento účel a preto svojmu poslaniu vyhovuje bezozvyšku, aj s perspektívou ďalšieho rozvoja.

    

Laika možno prekvapí, že jeho súčasťou je aj showroom. Treba si však uvedomiť, že Fabia R5, tedá ostrá verzia bestsellera, sa tu vyrába aj pre zákazníkov z celého sveta, nielen pre továrenský tým, ktorý tu má, samozrejme, tiež svoj hlavný stan. Mimochodom, priemerná cena, za ktorú si zákazníci fabiu R5 odvážajú, je okolo 220 000 €. Len za tento rok ich dodali už vyše 200. A že sú absolútne úspešné dokazuje dvojciferný zoznam majstrov krajín a oblastí, vrátane titulu majstrov sveta WRC 2. Ich devíza? takmer absolútna spoľahlivosť. Ale o tom inokedy.

    

Okrem spomínaného showroomu je v novom centre s rozlohou 16 400 m2 predovšetkým výskumné a vývojové centrum, výroba, dielňa, sklady, príprava prototypov, logistika i kancelárie. Kancelárske priestory nového centra majú plochu 1 859 m2 . Ďalších 3 844 m2 sú určené pre dielne a skladové priestory.

    

Perfektne vybavené i zorganizované centrum sme si dôkladne prezreli a musím povedať, že kam sa človek pozrel, tam videl nadšenie, skúsenosti, optimizmus i ochotu sa s novinárom baviť o čomkoľvek.

    

Nové centrum je jasným signálom, že motoristický šport bol a je jednou z hlavných priorít značky Škoda. Úspechy zaväzujú, nech už ide o tie minulé, alebo súčasné. Že pre ne v Škode robia maximum – presvedčila nás návšteva centra spojená s jeho slávnostným oficiálnym otvorením. Držíme palce!

Dalibor Klíma, foto autor

 

FabiaKopeckýMotorsportŠkodaWRC
Komentáre (0)
Pridať komentár