Nissan predstavil netradičné kreslo

Automobilky si pre najnovšie technologické prvky vyberajú rôzne formy prezentácie. Nissan pre zviditeľnenie automatického parkovacieho asistenta vyrobil inteligentné parkovacie kreslo.

Kreslo, ktoré Nissan predstavuje na videu, je úplne bežným kancelárskym kreslom. Nissan však chcel zviditeľniť svoj nový parkovací asistent. Do kancelárskeho kresla tak nainštaloval mechanizmus, ktorý ho dokáže vrátiť do základnej pozície pri stole.

Automatický parkovací asistent umožňuje vodičom jednoducho zaparkovať v minimálnom priestore parkovacieho boxu. Koncept kresla od Nissanu funguje na odlišnom princípe. Po jednotnom povele, napríklad zatlieskaní, sa automaticky presunie do prednastaveného miesta.

Nissan do kresla nainštaloval valčekový mechanizmus, ktorý ním dokáže pohybovať v ľubovoľnom smere a je spárovaný so systémom určujúcim cieľovú polohu. Na strope v miestnosti sú umiestnené 4 kamery, ktoré snímajú pohľad z vtáčej perspektívy.

Tieto kamery prenášajú informácie o polohe kresla a o trase potrebnej na presun do základnej pozície. Inovatívne kreslo si obľúbia najmä v Japonsku, kde nebudú musieť vracať po schôdzi stoličky na pôvodné miesta.

Systém parkovacieho asistenta využíva tiež 4 kamery na karosérii vozidla (vpredu, vzadu a v spätných zrkadlách). Obraz zo všetkých kamier sa premieta do vtáčej perspektívy. Ovládací mechanizmus tak má k dispozícii presné podklady o objektoch po boku automobilu.

Aký je váš názor na obdobný koncept? Je to užitočná pomôcka alebo slúži len pre lenivých zamestnancov, ktorým sa nechce po sebe zasunúť stoličky do základnej pozície?

Link na video: https://www.youtube.com/watch?v=O1D07dTILH0

MM, Nissan

inteligentné kresloNissan
Komentáre (0)
Pridať komentár