Variatio delectat (Zmena teší)

       Tento výrok patrí Cicerovi, rímskemu štátnikovi, rečníkovi a filozofovi. Len pre poriadok – podľa encyklopédií patril Marcus Tullius Cicero k najvšestrannejším vzdelancom, ktorých dala svetu rímska kultúra. Pozitívna zmena je skutočne povznášajúca, nabíja energiou a posúva veci vpred.

Asi podobné úvahy stáli v pozadí zmien, ktorými otvárame už devätnásty ročník vydávania nášho motoristického časopisu. Počas takmer dvoch dekád prekonal Auto magazín niekoľko menších i zásadnejších zmien. Naši najvernejší čitatelia si možno spomenú, že prvýkrát sa náš časopis – ešte pod názvom Profi auto – objavil na nitrianskom autosalóne v roku 1998. Od roku 2001 dostal náš časopis tzv. lepenú väzbu, novú grafiku a rozšíril sa o množstvo nových strán i tém. Vtedy sa zmenil aj názov nosného titulu. Odvtedy dostávate do rúk Auto magazín aj s Profi autom, prílohou či sekciou pre profesionálov.

Takmer každý rok sa snažíme obohatiť Auto magazín nejakými novinkami. Napríklad vlani sme priniesli rozšírenie obsahu na 164 strán, a tak sa Auto magazín stal motoristickým časopisom, ktorý mesačne prináša najviac noviniek, najviac testov a najviac informácií spomedzi všetkých motoristických titulov na Slovensku. Sme jediní na Slovensku, ktorí sa venujú odborným motoristickým otázkam. Sme jedineční aj pre systematický záujem o nové ekologické technológie. Nik z konkurencie neprináša toľko informácií z motoristického športu ako Auto magazín. Množstvom strán i kvalitou vysoko prevyšujeme svojich konkurentov. Pri tejto príležitosti hrdo pripomínam, že všetky články, ktoré uverejňujeme, sú naše vlastné, odrážajú názory našich odborných redaktorov, bez nekritického preberania zo zahraničných zdrojov, ktorými sa chváli konkurencia.

V duchu myšlienky Cicera chceme našich čitateľov v novom ročníku 2016 potešiť ďalšími výraznými zmenami. Predovšetkým novou, modernejšou grafickou úpravou, ktorá posúva Auto magazín medzi špičkové motoristické časopisy v Európe. Možno si všimnete, že sme mierne zväčšili písmo i obrázky, čím sa zvýšil komfort čítania. No nielen to. Ešte výraznejšie sme prepojili časopis Auto magazín s našou webovou stránkou. Od dnešného dvojčísla si môžete vďaka QR kódom doplniť predstavu o ktoromkoľvek aute, ktoré v časopise testujeme, o galériu ďalších fotografií, ktoré nájdete na www.automagazin.sk. Túto možnosť ponúkame ako jediný motoristický časopis na Slovensku. Našou ďalšou jedinečnou novinkou sú aj piktogramy pod tabuľkami s technickými údajmi, ktoré hovoria o konektivite testovaných modelov.

Sme presvedčení, že vás všetky spomínané i ďalšie zmeny nielen zaujmú, ale aj potešia. Veď ako to pred viac ako dvetisíc rokmi povedal rímsky štátnik, rečník a filozof Cicero – Variatio delectat. Zmena teší.

Ivan Mičko vydavateľ

editoriálIvan Mičko
Komentáre (0)
Pridať komentár