Renault oznámil návrat do Formuly 1

Renault býval vo Formule 1 známou značkou. Po viacerých neúspechoch odišiel z pôsobenia v tomto motoristickom športe, no v budúcej sezóne sa plánuje opäť vrátiť.

Generálny riaditeľ Renaultu, Carlos Ghosn, prezradil, že Renault sa vráti do Formuly 1 s vlastným teamom už budúcu sezónu. Nebude len dodávať motory, ale automobilka vyvinie vlastný monopost.

Renault podpísal zmluvu so spoločnosťou Lotus už v septembri. Podľa Ghosna mala automobilka dve možnosti, vrátiť sa do Formule 1 na 100 % alebo nevstupovať do nej vôbec. Generálny riaditeľ oznámil, že sa rozhodli pre prvú možnosť.

Nový team bude ťažiť z úspechov v minulosti. Návrat len ako dodávateľ motorov by bol nerentabilný a limitovaný. Nové pravidlá v oblasti pohonných jednotiek by znížili návratnosť investície na minimum.

Renault a Lotus sa poznajú už 15 rokov a ako partneri vyhrali titul majstrov sveta v rokoch 2005 a 2006. Automobilka pôsobí vo Formule 1 nepretržito už takmer 40 rokov. Renault sa zúčastnil viac ako 600 grand prix, vyhral 168 pretekov, 12 titulov Pohár konštruktérov a 11 titulov majstra sveta.

Formula 1 je tiež výkladnou skriňou, ktorá určuje novodobé trendy v automobilovom priemysle. Veľa noviniek z tohto športu nájde svoje uplatnenie v bežných vozidlách. Formula 1 tak predstavuje pre Renault urýchlenie vývoja nových technológií.

Je to tiež šport, ktorému venujú veľkú pozornosť všetky média na celom svete. Šampionát sleduje približne 450 miliónov televíznych divákov. Do budúcnosti sa predpokladá ešte väčšia sledovanosť vďaka propagácii na sociálnych sieťach.

MM, Renault

Formula 1Renault
Komentáre (0)
Pridať komentár