Nový Renault Mégane Coupé R.S. 275 Cup-S

Nový model Renault Mégane Coupé R.S. 275 Cup-S má množstvo detailov z pretekárskeho športu.

Poznávacím znakom tohto  automobilu, ktorý poháňa preplňovaný motor s výkonom  201 kW/273 k je aj prepracovaný podvozok a mechanická uzávierka diferenciálu, ako aj manuálne nastaviteľné tlmiče pruženia Road & Track renomovaného výrobcu Öhlins.  Renault ponúka toto kompaktné vozidlo (v Nemecku) v cene od 29 990 euro.

Okrem mechanickej uzávierky diferenciálu s 35-percentnou účinnosťou na prednej náprave, ktorá zabezpečuje optimálnu trakciu a umožňuje rýchlu akceleráciu zo zákrut, disponuje vozidlo tuhším priečnym stabilizátorom, ktorý znižuje náklon auta pri rýchlom prejazde cez ostré zákruty a aj účinnými brzdami Brembo s veľkými kotúčmi.

Priamo z motoršportu pochádzajú tlmiče „Road & Track“ od švédskeho špecialistu Öhlins.  Zabezpečujú, aby tlmenie pruženia malo stále rovnakú dynamiku, keďže náplň tlmičov prekonáva v oboch smeroch rovnakú vzdialenosť. Výsledkom je, že kolesá a pneumatiky sa rýchlo dostanú do optimálne pozície na ceste a tak sa môžu postarať o lepší grip a trakciu. Ďalšou prednosťou týchto tlmičov pruženia je možnosť regulovať tuhosť tlmenia manuálne podľa potreby, jedno či vozidlo jazdí na ceste alebo pretekárskej dráhe, čo je novinkou v segmente kompaktných športiakov. Výsledkom je ešte lepšia dynamika jazdy a tým aj väčšia radosť z pocitov za volantom. Dodatočne môže jazdec variovať charakter jazdy s Renault Sport Dynamic Managementom. Má možnosť voľby medzi programom „Normal”, „Sport” a „Race”, posledný s kompletnou deaktivizáciou ESP®.

Vonkajším poznávacím znamením modelu Mégane R.S. 275 CUP-S sú 18-palcové kolesá z ľahkých zliatin „Orkan Black-Matt”. V kabíne je neprehliadnuteľný športový volant potiahnutý alcantarou, ako aj sériové športové sedadlá a nefiltrovaná pretekárska atmosféra.

Ešte športovejší vzhľad dodávajú vozidlu 19-palcové kolesá s športovými pneumatikami Michelin Sport Cup 2. Okrem toho nájdeme na zozname mimoriadnej výbavy aj titanové výfukové potrubie od renomovaného špecialistu Akrapovova. Tento systém je nielen o štyri kilá ľahší ako sériový výfuk tohto kompaktného športového autiaka, ale produkuje aj oveľa športovejší sound. Okrem toho sú pre Mégane R.S. 275 CUP-S pripravené športové sedadlá Recaro s koženým čalúnením, online-multimedialny systém Renault R-Link® a R.S. Monitor. Na ňom možno sledovať výkon motora, momentálnu hodnotu krútiaceho momentu, údaje o akcelerácii a parametre pohonnej jednotky, ako aj teplotu olejovej náplne motora.

Renault (šr)

CoupeMeganeR.S.Renault
Komentáre (0)
Pridať komentár