Nissan sa vracia do Le Mans

Vozidlá Nissan nepatria len do kategórie bežných vozidiel. Automobilka úspešne súťaží v popredných motoristických športoch. Na tohtoročné preteky v Le Mans sa Nissan vráti s netradičným vozidlom s pohonom prednej nápravy.

Preteky v Le Mans odštartujú 13. júna o 15:00. Na okruhu budú aj 3 kúsky Nissan GT-R LM Nismo. Automobil bude súťažiť v kategórii LM P1. Za volantom troch vozidiel GT-R LM Nismo sa vystrieda medzinárodný tím jazdcov, ktorí jazdili tiež vo Formule 1 a seriáli Nissan GT Academy.

S vozidlom číslo 23 bude jazdiť Max Chilton (jazdec F1), Jann Mardenborough (jazdec triedy GP3) a Olivier Pla (jazdec športových vozidiel Nissanu). Za volant vozidla s číslom 22 sa posadia Michael Krumm (jazdec divízie Nismo), Tarry Ticknell (víťaz pretekov Le Mans v kategórii LM P2) a Alex Buncombe (eso Nissanu v triede GP).

Všetci sú dlhoroční skúsení pretekári. Krumm jazdí za Nissan už 16 rokov. Chilton zasa prezradil, že je rád súčasťou teamu s revolučnou koncepciou pohonu. Nissan GT-R LM Nismo využíva pohon prednej nápravy a je tak jedinečným automobilom medzi súpermi.

Automobil s číslom 21 bude nafarbený do špeciálneho odtieňu, ktorý odkazuje na Nissan R90CK. Tento športový model získal pred 25 rokmi prvú štartovaciu pozíciu na Le Mans. Vo vozidle sa vystrieda Tsugio Matsudo (víťaz šampionátu Super GT), Lucas Ordonez (prvý víťaz GT Academy a jazdec skupiny Super GT500) a Mark Šulžickij (prvý víťaz ruskej GT Academy).

Vozidlá v stredu, 10. júna, odjazdili 16-hodinový voľný tréning. Veľká časť tímov v skupine LM P2 využíva pohonné jednotky Nissan. V posledných 4 rokoch automobily s motormi Nissan dosiahli trikrát na stupne víťazov.

Celkovo 14 z 19 vozidiel v triede LM P2 využíva motor Nissan VK45DE. Spolu s tromi automobilmi Nissan GT-R LM Nismo s turbomotormi V6 tak tvoria až 30 % celého pretekárskeho poľa vozidlá s motormi Nissan.

MM, Nissan

GT-R LM NismoLe MansNissan
Komentáre (0)
Pridať komentár