Obrat vo využívaní energie v BMW Group

Spoločnosť BMW Group zastrešuje značky BMW, Rolls-Royce a Mini. Továrne na výrobu jej automobilov sú po celom svete. Doteraz spotrebovávali viac ako polovicu celkovej energie z neobnoviteľných zdrojov. Od tohto roku je to však opačne.

BMW Group začala v tomto roku využívať nové obnoviteľné zdroje energie. V celosvetovom meradle tak v rámci skupiny presiahla  využitá energia z obnoviteľných zdrojov 50 % z celkovom množstva energie. BMW sa tak zaradilo k ekologickým výrobcom automobilov.

Po prvýkrát v histórii spoločnosti pochádza z obnoviteľných zdrojov až 51 % celkovej spotrebovanej energie . V priebehu najbližších rokov je v pláne toto číslo zvyšovať až na hodnotu 100 % energie z obnoviteľných zdrojov.

Spoločnosť BMW má na tento cieľ vypracovaný presný plán. Prvým krokom je zvýšenie účinnosti spotreby energie v továrňach po celom svete. V druhom kroku budú vo všetkých prevádzkach nainštalované systémy na výrobu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov.

V poslednom kroku plánuje BMW Group nakupovať elektrickú energiu od dodávateľov z obnoviteľných zdrojov energie. V továrni v nemeckom Lipsku využíva BMW veternú energiu. V polovici roku 2013 tam uviedli do prevádzky 4 veterné turbíny.

Na výrobu modelov i3 a i8 sa využíva výhradne 100 % energie z obnoviteľných zdrojov. V americkej továrni v Spartanburgu využívajú približne 50 % energie z plynného metánu. Koncom roku 2014 začali budovať v juhoafrickej prevádzke v Rosslyne zariadenie na výrobu elektrickej energie z bioplynu.

Zdrojom energie bude odpad z dobytkárskych a slepačích fariem a bude pokrývať približne 25 % spotrebovanej energie už v tomto roku. Okrem znižovania hodnôt CO2 vo výfukových plynoch svojich automobilov tak BMW znižuje svoj dopad na životné prostredie prostredníctvom výrobných tovární.

MM, BMW

BMW Group
Komentáre (0)
Pridať komentár