Nová nabíjacia stanica BMW

Prednedávnom sme písali o novej nabíjacej stanici pre elektromobily od BMW. Automobilka elektromobily čo najviac rozšíriť a preto sa snaží o propagáciu tohto druhu pohonu. Dôkazom je predstavenie ďalšej novej nabíjacej stanice.

Nová nabíjacia stanica je určená pre elektrické a plug-in hybridné automobily. BMW ju nazvalo i Wallbox Pro. Základným nedostatkom elektromobiov je ich krátky dojazd. Preto je hustá sieť nabíjacích staníc veľmi potrebná.

Nová nabíjacia stanica je navrhnutá na rýchlejšie nabíjanie automobilov aj voči svojmu predchodcovi BMW i Wallbox Pure. Wallbox Pro tiež ponúka jednoduchšie ovládanie a vyspelé funkcie dobíjania. Umožňuje využiť vlastnú elektrinu z domácnosti, alebo integráciu do systémov takzvaných rozumných domácností. BMW ponúka inštalačný servis kvalifikovaných expertov, ktorí nabíjačku pripoja k sieti.

BMW i Wallbox Pro dokáže nabíjať výkonom 7,4 kW, ktorý výrazne redukuje čas potrebný na plné nabitie elektromobilu. Akumulátor vo vozidle BMW i3 dokáže nová nabíjačka nabiť na 80 % kapacity za 3 hodiny.

Novou nabíjacou stanicou môže majiteľ nabíjať tiež iné automobily, ktoré majú európsky konektor Type 2. Na ovládanie nabíjacej stanice je pripravený 7-palcový farebný dotykový displej. Na bokoch nabíjačky sú LED farebné trubice zobrazujúce stav zariadenia.

Nabíjacia stanica umožňuje prenášať informácie o nabíjaní pomocou aplikácie BMW i Wallbox Remote do mobilného telefónu. Tiež umožňuje nastavenie niekoľkých užívateľských účtov a priradenie nabíjacích cyklov k týmto účtom. To uľahčí vyúčtovanie medzi viacerých používateľov nabíjačky. Nabíjacia stanica môže byť umiestnená vonku alebo vnútri.

MM, BMW

BMWi Wallbox Pro
Komentáre (0)
Pridať komentár