Wittmann vybojoval s BMW M4 DTM titul v seriáli DTM 2014

Len prednedávnom sme písali o úspechu značky BMW v známom seriáli pretekov DTM. Vtedy obsadili 4 vozidlá BMW prvé štyri miesta. Na nedávnych pretekoch už získal jazdec na BMW titul šampionátu DTM pre aktuálnu sezónu.

Marco Wittmann z tímu BMW Team RMG vybojoval už v ôsmych pretekoch tohtoročnej sezóny svoj titul šampionátu DTM. Obsadil šieste miesto a získal osem bodov v tabuľke hodnotenia jazdcov.

To stačilo, aby sa stal definitívne celkovým víťazom seriálu DTM. V nedeľných pretekoch štartoval zo siedmeho miesta. Pre BMW vybojovali titul v DTM ešte Volker Strycek (v roku 1984), Eric van de Poele (1987), Roberto Ravaglia (1989) a Bruno Spengler (2012).

Wittmann je v šampionáte DTM tretím najmladším jazdcom, ktorý získal titul. Je tiež prvým jazdcom, ktorý v novom šampionáte DTM, od roku 2000, vybojoval titul už v druhom roku svojho účinkovania v seriáli.

Bernd Schneider získal v roku 2001 titul tri preteky pred koncom sezóny. Wittmann tiež pokračuje vo zvláštnej tradícii: vždy, keď BMW vstúpi do DTM s novým vozidlom, získava titul v kategórii jazdcov!

V roku 1984 tak získal titul Strycek na BMW 635 CSi, o tri roky neskôr sa to podarilo van de Poelemu na BMW M3. Spengler v roku 2012 získal titul na novom BMW M3 DTM. Wittmann na tohtoročných pretekoch jazdil na novom BMW M4 DTM.

BMW vedie aj šampionát značiek so ziskom 320 bodov. Posledné preteky v holandskom Zaandvoorte a nemeckom Hockenheime odjazdí teda Wittmann ako šampión DTM. Nemecký jazdec získal senzačné víťazstvo už na prvých pretekoch na Hockenheime.

MM, BMW

BMWDTM
Komentáre (0)
Pridať komentár