Iveco na IAA Hannover 2014

Iveco sa zúčastní na 65. ročníku medzinárodného veľtrhu úžitkových vozidiel IAA, ktorý sa bude konať od 25. septembra do 2. októbra 2014 v Hannoveri.

Na podujatí, ktoré je považované za najvýznamnejšiu medzinárodnú výstavu úžitkových vozidiel, uvedie spoločnosť Iveco celý rad inovácií. Vo svojom stánku na ploche vyše 2500 m3 predstaví kompletné spektrum svojich produktov – od ľahkých úžitkových automobilov po ťažké cestné aj terénne vozidlá, autobusy a špeciály pre prácu v ťažobnom priemysle i na stavbách.

Uprostred expozície bude stáť totem znázorňujúci míľniky v histórii spoločnosti Iveco začínajúcej rokom 1864, kedy vznikla značka Magirus (tento rok slávi svoje 150. výročie) cez zrod spoločnosti Iveco v roku 1975 až po nasledujúcu dlhú púť, ktorá preslávila značky skupiny CNHIndustrialpo celom svete.

Skutočnou hviezdou stánku Iveco bude NewDaily,tretia generácia ľahkého úžitkového vozidla, ktoré sa po európskom uvedení pre médiá na začiatku júna po prvýkrát predstaví verejnosti. NewDaily je kompletne zmodernizované vozidlo, ktoré sa môže pochváliť najväčšou kapacitou nákladného priestoru vo svojej kategórii, najlepším výkonom vo svojej triede, komfortom porovnateľným s osobným autom  plus ešte lepšou, optimalizovanou ovládateľnosťou a spotrebou paliva. Napriek tomu, že 80 percent komponentov bolo prepracovaných, Daily si zachovalo svoju klasickú rámovú konštrukciu podvozka, ktorá je súčasťou jeho DNA a zároveň prvkom, zaručujúcim robustnosť, univerzálnosť a dlhú životnosť, a tiež maximálnu pružnosť pri riešení nadstavieb na podvozky s kabínou.

V priestore venovanom NewDailyokrem samotného vozidla bude z hľadiska technologickej inovácie priťahovať pozornosť aj motor F1C, nová prevodovka HI-MATICa nové zavesenie prednej nápravy QuadLeaf. Hlavnou inováciou je nová 8-stupňová automatická prevodovkaHI-MATIC,ktorá ponúka vysokú úroveň flexibility, efektívnosti, nízku spotrebu a zaručuje maximálny komfort cestovania. HI-MATIC preraďuje prevodové stupne rýchlejšie a presnejšie než skúsený vodič a zaradenie vyššieho prevodového stupňa jej trvá necelých 200 milisekúnd.

Stralis Natural Power EuroVI s pohonom na skvapalnený zemný plyn (LNG) ponúkne novú nádrž plne vyhovujúcu upravenej smernici UNECE č.110, ktorá je v platnosti od 10. júna 2014 a ktorá umožňuje certifikovať tento typ nádrže i pre vozidlá na LNG, čo predtým nebolo možné. Ide o významný nový krok v tomto odvetví, čo predznamenáva silnú expanziu trhu do oblasti ťažkých vozidiel s pohonom na LNG pre dopravu na stredné vzdialenosti.

Navyše, v časti expozície vyhradenej motorom Euro VI bude Iveco predvádzať svoj vysoko efektívny systém selektívnej katalytickej redukcie HI-SCR, ktorý je patentovaný spoločnosťou FPT Industrial. Toto riešenie umožňuje dosahovať vynikajúce vnútorné spaľovanie vďaka prísunu vonkajšiehovzduchu a budú nímvybavené motory Euro VI vo vozidlách Iveco Bus a Iveco Stralis. Inovatívna technológia HI-SCR, chránená radom patentov, ponúka exkluzívne riešenie, pri ktorom netreba meniť ventil EGR (pre recirkuláciu výfukových plynov) a DPF (filter pevných častíc), čím sa znižujú celkové náklady. V kombinácii s moderným aerodynamickým dizajnom pomáha HI-SCR ďalejznižovať spotrebu paliva o 2,33 %v porovnaní s predchádzajúcou generáciou motorov EuroV – ako potvrdzuje renomovaná nemecká nezávislá certifikačná spoločnosť TÜV.

Celkovo bude na IAA 2014 vystavených 16 vozidiel Iveco: sedem verzií NewDaily vrátane jedného NewDaily Minibus, jednéhoNewDaily CNG a jedného exponátu prestavaného na pojazdnú dielňu.Vozidlá pre prepravu na stredné vzdialenosti bude zastupovať Eurocargo (18ton)a ťažkú triedu štyri nákladné automobily Stralis, vrátane verzie LNG a Super-Light,špeciálnej modifikácie z radu Stralis, ktorá využíva špecifické technické riešenia na zníženie hmotnosti.

Návštevníci nájdu aj priestor špeciálne vyhradený pre terénne vozidláTrakker8x4 a DakarTrakker, ktorý sa tento rok zúčastnil na svetoznámej rely v JužnejAmerike. Prvý raz na medzinárodnej scéne sa predstaví i nová Astra HD9s motoromEuroVI.

Iveco Bus,značka skupiny CNH Industrial, ktorá produkuje vozidlá pre verejnú dopravu, vystaví na veľtrhu svoj NewDaily Minibus. Tento model spája mnohé kvality NewDaily a know-how výrobcu, ktorý má vedúce postavenie na trhu vozidiel pre prepravu osôb. A napokon tu bude iCrosswayLowEntry 12m,univerzálny autobus vhodný pre mestskú aj medzimestskú dopravu. Vo svojej kategórii je jednoznačným lídrom v celej Európe a častou voľbou najvýznamnejších európskych dopravcov.

Iveco (šr)

IAAIveco
Komentáre (0)
Pridať komentár