Mazda na Nürburgringu

Automobilka Mazda pripomína 25. výročie začiatku výroby modelu MX-5 špeciálnou edíciou. Prednedávnom sme o nej písali. Mazda si však pripomenie výročie aj účasťou na pretekoch na okruhu Nürburgring.

Mazda sa s modelom MX-5 zúčastní na 24-hodinových pretekoch na Nürburgringu. Tie sa uskutočnia 21. – 22. júna. Pre automobilku je to významný dôvod na oslavu okrúhleho výročia.

Mazda poverila oddelenie Jota Šport, aby pripravilo vozidlo a riadilo pretekársky tím. Za volantom sa postupne vystriedajú 4 jazdci: Stefan Johansson, ktorý má vynikajúci traťový rekord ako vodič Mazdaspeed na pretekoch 24h Le Mans; Wolfgang Kaufmann, ktorý pozná dopodrobna okruh Nürburgring; Owen Mildhell, novinár, ktorý jazdil v Mazde MX-5 v rôznych súťažiach po celom Anglicku a napokon Teruaki Kato, víťaz japonskej Roadster Party Race.

Kultový automobil Mazda MX-5 je symbolom automobilov konca 80. rokov. Mazda ním zhmotnila filozofiu jednoduchého, ovládateľného a lacného športového automobilu. MX-5 je tiež svetovo najpredávanejším roadsterom. Dodnes predala Mazda vyše 940 000 vozidiel MX-5.

Ľahký automobil má reprezentovať Jinba-Ittai, filozofiu spojenia jazdca a koňa do jedného celku. Mazda MX-5 má preukázať taký dynamický výkon a jazdné vlastnosti, aby sa na 24 hodinovke na Nürburgringu nestratila medzi konkurenciou.

Na pohon pretekárskeho automobilu bude slúžiť nepreplňovaná zážihová pohonná jednotka so zdvihovým objemom 2,0 litra. Tlačová správa však neuvádza, akým výkonom a krútiacim momentom bude disponovať.

MM, Mazda

MazdaMX-5
Komentáre (0)
Pridať komentár