Nissan GT-R sa vracia na Nürburgring

Automobilka Nissan sa prostredníctvom svojho vrcholového modelu GT-R vo verzii Nismo GT3 pripravuje na jedny z najťažších a najprestížnejších pretekov na svete. Nürburgring patrí medzi najkomplikovanejšie trate sveta a Nissan sa ju chystá pokoriť.

Model GT-R sa vracia na miesto, kam patrí. Na okruh Nürburgring. Nejde však o test nového modelu alebo pokorenie svetového rekordu na trati. Cieľom Nissanu sú tentokrát legendárne 24-hodinové preteky na Nürburgringu.

Trať Nordschleife už zažila mnoho rekordov sériových aj upravených vozidiel. Nissan modelom GT-R Nismo tu prednedávnom pokoril trať za 7 minút a 8,679 sekundy, čím vytvoril rekord pre sériovo vyrábané automobily.

Za volantom sedel jazdec Michael Krumm, ktorý bude jedným z členov posádky Nissan na prestížnych pretekoch na Nürburgringu. Okrem neho v tíme bude mnoho špičkových jazdcov, ktorých spoločnosť Nissan počas pôsobenia na okruhoch nazbierala.

Nissan GT-R Nismo bude mať štartové číslo 80. Je pripomienkou 80. výročia založenia spoločnosti Nissan. Za volant zasadne porotca nemeckej verzie programu GT Academy Nick Heidfeld. Okrem neho sa za volant počas pretekov dostane víťaz nemeckej verzie programu GT Academy Florian Strauss. K nim sa pridajú ešte ďalší dvaja jazdci, Alex Buncombe a Lucas Ordónez.

Spolu s vozidlom s číslom 80 sa na štart postaví aj Nissan s číslom 30. Pripomína 30 rokov od založenia športovej divízie Nismo. Za volantom sa vystriedajú Michael Krumm, Kazuki Hoshin, Katsumasa Chiyo a Tetsuya Tanaka.

Tretie vozidlo GT-R budú viesť Kazanori Yamauchi a Jordan Tresson. Michael Krumm sa pred podujatím vyjadril: „Riadiť Nissan GT-R na Nürburgringu je čisté potešenie. Možnosť bojovať v tohtoročných pretekoch o čelné priečky je pre mňa naozaj mimoriadna. Čakal som na túto príležitosť niekoľko rokov a zdá sa, že by sa mi tentokrát mohol podariť dobrý výsledok.“

MM, Nissan

GT-RNissan
Komentáre (0)
Pridať komentár